Om brevetsykling

Breveter (også kalt randonnée eller audax) er langdistanseritt som i prinsippet kan sykles hvor som helst, når som helst og av hvem som helst. Hensikten er å fullføre en bestemt løype innenfor en bestemt maksimaltid, men det lages ingen resultatliste og det er ikke individuell tidtakning. Løypen skal derimot innom bestemte kontrollposter der et kontrollkort man må ha med seg på breveten skal stemples.

Brevetene kan også brukes som kvalifisering til ulike sykkelritt som Paris-Brest-Paris eller Super Brevet Scandinavia. Som kvalifisering må breveten ha bestemte distanser, nærmere bestemt 200km, 300km, 400km, 600km. Løypene må på forhånd være godkjent av Audax Club Parisien, den overordnede organisasjonen som godkjenner kvalifiseringsritt til Paris-Brest-Paris.

Det finnes også 1000km breveter, Super Randonnéer og Brevets populaires. Super Randonnéene er spesielle pga regler knyttet til lengde og høydemeter. Det finnes en Super randonnée i Norge: http://www.randonneurs.no/ritt/jotunheimen-super-randonnee/ Brevets Populaires er gjerne kortere enn kvalifiseringsdistansene og brukes mer som introduksjon til randonnéesykling og som trening til brevetene fra 200km og oppover. Brevets populaires er ikke vanlige i Norge, men vi tilbyr en i Kristiansand.

Maksimaltider:

200km: 13,5 timer

300km: 20 timer

400km: 27 timer

600km: 40 timer

1000km: 75 timer

1200km: 90 timer

Tiden inkluderer alle stopp underveis (stempling av kontrollkort, bespisning, søvn og reparasjoner m.m.).